اسم اندولیفت را شنیده اید؟ اندولیفت یکی از جدیدترین متدهای زیباسازی و جوانسازی پوست است. اندولیفت (endolift) با فیبر نوری بسیار نازکی پوست تحریک می شود؛ که این تحریک منجر به تولید کلاژن می شود. اندولیفت نسبت به سایر روشهای زیبایی عوارض کمی دارد، خوب جواب می دهد و قیمت مناسبی هم دارد.
در حال حاضر، Endolift جایگزینی نوآورانه و البته کم تهاجم برای لیفت کردن صورت است. در روش اندولیفت از انرژی لیزر به منظور سفت کردن پوست یا کانتور چربی صورت، استفاده می شود؛ اندولیفت با این روش عوارض و همچنین دوره نقاهت کوتاهی دارد. این روش یک جایگزین قابل توجه و غیر جراحی برای لیفت صورت سنتی یا لیفت گردن و همچنین گزینه ای برای کانتورینگ بدن می باشد. این تکنولوژی توسط Eufoton ایجاد شده است و بیش از یک دهه است که در سراسر دنیا مورد استفاده قرار می گیرد.
اندولیفت چیست؟
اندولیفت یک روش جدید برای برانگیختن بافتهای عمیق پوست با استفاده از لیزر است. این بافتها با این تحریک میتوانند رشتههای کلاژن جدید ساخته و از این طریق افتادگی پوست را کاهش دهند. در این روش، یک فیبر نوری بسیار نازک در ابعاد میکرومتر به لایههای زیرین پوست وارد میشود. پس از آن، در حدفاصل بین بافت چربی و بخش عمیق لایهی دِرم قرار داده میگیرد. لیزر دایود بهوسیله یک فیبر دیگر به فیبر اول وصل شده و انرژی لیزر که در ناحیه مادونقرمز از طیف فرکانس مرئی قرار دارد به لایههای زیرین پوست تابانده میشود.
اندولیفت یک روش درمانی غیرتهاجمی مورداستفاده در پزشکی زیبایی (Cosmetic Medicine) است که بهصورت سرپایی انجام میشود. برای انجام اندولیفت نیازی به بیهوشی کامل نیست. مهمترین ویژگی این راه درمانی این است که بدون نیاز به برش پوست یا ایجاد بخیه در آن و بدون بیهوشی و نیاز به بستریشدن، نتایجی شبیه به جراحی لیفت دارد. اندولیفت همچنین هیچ اِسکاری (جای زخمی) بر روی پوست ایجاد نمیکند.
اندولیفت چکار می کند؟
از کاربردهای اندولیفت به میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سفت کردن پوست در مدتزمان اندک
- بالابردن میزان اکسیژنرسانی به سلولهای پوست
- افزایش کیفیت متابولیسم سلولی از طریق فعالکردن بیشتر میتوکندری
- لیپولیز بافتهای زیرپوستی
- بالابردن گرمای درون بافتها برای افزایش ساخت رگ در بدن
- بالابردن میزان تغذیه سلولهای پوست
- فعال ساختن رشتههای کلاژن و الاستین برای استحکام و انعطافپذیری بیشتر
- تصحیح زوایای صورت و گردن و سایر نواحی بدن.
تفاوت اندولیفت و بوتاکس
برای اینکه میان روشهای مختلف جوانسازی پوست یکی را انتخاب کنید، باید بدانید که به عنوان دو روش رایج درمانی تفاوت بوتاکس و اندولیفت چیست. اندولیفت همانطور که توضیح دادیم، یک عمل زیبایی کمتر تهاجمی است که از فناوری لیزر برای سفت کردن و لیفت کردن پوست استفاده میکند. در مقابل، بوتاکس یک درمان زیبایی غیرتهاجمی است که شامل تزریق نوروتوکسینی به نام سم بوتولینوم نوع A میشود. این نوروتوکسین به طور موقت عضلات مسئول ایجاد چین و چروک را فلج میکند و در نتیجه، ظاهری صاف و جوانتر خواهید داشت. بوتاکس معمولا برای درمان چین و چروکهای بزرگتر استفاده میشود که در اثر حرکات مکرر عضلانی مانند خطوط اخم میشود.
یکی از تفاوتهای مهم میان درمانهای اندولیفت و بوتاکس سنتی در روشهای انجام آنها برای رسیدگی به علائم پیری است. اندولیفت لایههای عمیقتر پوست را هدف قرار میدهد، تولید کلاژن را تحریک میکند و باعث سفت شدن و جوانسازی طولانیمدت پوست میشود. از سوی دیگر، بوتاکس ماهیچههای مسئول چین و چروک را به طور موقت فلج میکند و در نتیجه، ظاهری صافتر ایجاد میکند اما شلی پوست را برطرف نمیکند و باعث تولید کلاژن نمیشود.
عوارض شدید و نادر اندولیفت
با استناد به مطالعات و آزمایشات انجام گرفته، مشخص شده است که روش لیزر با دستگاه اندولیفت در صورت استفاده بدون معیار های مناسب پتانسیل ایجاد آسیب های شدید و نادری را در حین و پس از استفاده به همراه دارد. شایع ترین عوارض توصیف شده در این مطالعات نوروپاتی محیطی، سوختگی، عفونت موضعی و استئاتونکروز است که مورد اخیر اصلی ترین آن ها می باشد. با این حال، عوارض شدید و نادر اندولیفت شامل هماتوم، ادم، هیپرکرومی و شکستگی فیبر بینایی می باشند. پس می توانیم بگوییم که در صورت استفاده نادرست از لیزر، عدم رعایت بهداشت، بی تجربگی اپراتور و غیره، امکان بروز عوارض ثانویه جدی کاملاً امکان پذیر است.