زمانی که آگاهی و اطلاعات شما در مورد فرآیندی مثل لیزر موهای زائد افزایش پیدا کند، دیگر هر شایعهای را در این مورد باور نخواهید کرد. حقیقت آن است که لیزر یک روش بسیار امن و مطمئن برای از بین بردن موهای ناخواسته بدن است و استفاده از آن در شرایط مطلوب و استاندارد، کوچکترین خطری برای شما به وجود نمیآورد.
آیا لیزر موهای بدن باعث نازایی میشود؟ | تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر نازایی در اثر لیزر موهای زائد ارائه نشده است چون لیزر تنها به لایههای پوست نفوذ کرده و تأثیری بر اندامهای تناسلی ندارد. |
آیا در دوران بارداری لیزر موهای زائد میتوان انجام داد؟ | اگر چه لیزر آسیبی به سلامت جنین وارد نمیکند ولی عاقلانهترین کار این است که انجام تمامی امورهایی که حتی کوچکترین شکی در آن وجود دارد را به بعد از بارداری موکول کنید. |
چند ماه قبل از بارداری نباید لیزر کرد
لیزر موهای زائد قبل از بارداری به طور کلی در اغلب موارد ضرری ندارد؛ اما همانند هر شیوه درمانی دیگر، لیزر موهای زائد نیز تابع برخی مراقبتهای خاص بوده که باید در نظر گرفته شود.
تعداد جلسات لیزر موهای زائد در بانوان اغلب در حدود ۴ جلسه بوده و به همین دلیل عموماً توصیه میشود از تاریخ شروع این فرآیند تا بارداری در حدود ۱۰ الی ۱۲ ماه صبر در نظر گرفته شود.
به عقیده متخصصین پوست و مو بهتر است به مدت ۳ الی ۶ ماه تا هنگام بارداری از لیزر خودداری کنید. این مسئله به ۲ دلیل اصلی است که عبارتند از:
- نخست آن که، در برخی شرایط ممکن است لیزر به پوست ضربه وارد کرده و نیاز به زمان برای بازسازی و بهبود وجود داشته باشد. با اعمال فاصله زمانی ۳ الی ۶ ماه بین لیزر و بارداری، به پوست فرصت میدهید تا بهبود یابد و احتمال هرگونه عوارض جانبی کاهش مییابد.
- دوم آن که، تغییرات هورمونی در دوران بارداری میتواند باعث رشد موهای زائد جدید در مناطق مورد درمان شود. این مسئله ممکن است به طور موقت رخ دهد؛ اما ممکن است باعث ایجاد نیاز به جلسات بیشتر لیزر گردد.
بهتر است قبل از هرگونه درمان و برنامهریزی برای بارداری، با پزشک متخصص پوست و مو مشورت کنید. پزشک مربوطه میتواند بنا بر وضعیت شما توصیههای خاصی ارائه داده و برنامه درمانی مناسبی را تعیین نماید
آیا لیزر بدن باعث نازایی می شود؟
بنا بر دادههای آماری موجود و عقیده متخصصین مربوطه، لیزر موهای زائد در خانمها باعث ناباروری نمیشود. در این شیوه درمانی تنها ناحیههای تحت تاثیر لیزر، سطح پوست، رنگدانههای پوست و فولیکولهای مو خواهند بود. لیزرهای استاندارد نمیتوانند به اندامها و ارگانهای بدن نفوذ کنند.
به طور کلی، علیرغم آن که لیزر موهای زائد یک شیوه درمانی بیخطر محسوب میشود، عموم پزشکان و متخصصین پوست و مو به بانوان متقاضی توصیه میکنند در دوران بارداری نسبت به این شیوه درمانی خودداری کنند؛ چرا که هیچ مطالعهای در راستای اثبات بیخطر بودن لیزر در دوران بارداری منتشر نشده است.
لیزر قبل از بارداری ضرر دارد؟
در رابطه با لیزر موهای زائد برخی سؤالها و باورهای غلط وجود دارد. یکی از سؤالهایی که بسیاری از زیبا جویان آن را مطرح میسازند این است که آیا لیزر موهای زائد پیش از بارداری مضر خواهد بود یا خیر.
پاسخ این سؤال خیر است. این شیوه اصلاحی بهترین روش برای برطرف سازی موهای زائد به صورت دائمی بوده که تا ۹۰ درصد از موهای زائد را حذف میسازد. لیزر موهای زائد روشی کاملاً بیخطر محسوب شده و برای بارداری هیچگونه اختلالی ایجاد نخواهد نمود.
انجام این شیوه اصلاحی و زیبایی در کلینیکهای تخصصی و مجهز پوست و مو فاقد بسیاری از عوارض جانبی بوده و تأثیری بر عملکرد بدن و بارداری نخواهد داشت. لیزرهای کنونی دارای تنظیم درجه بوده و تنها ۲ میلیمتر به درون پوست نفوذ مینمایند. در رابطه با اعمال این شیوه اصلاحی پیش از بارداری و تعیین جلسات لیزر درمانی بهتر است با پزشک معالج خود در ارتباط باشید.
آیا لیزر موهای زائد، بی خطر است؟
اگر لیزر موهای زائد تحت نظر متخصص و در شرایط کنترل شده انجام شود، به سادگی میتوان آن را در دسته فعالیتهای «بی خطر» زیبایی قرار داد.
بعد از انجام این فرآیند، ممکن است شما برای چند روز روی پوست خود شاهد کمی تورم و یا التهاب کاملاً جزئی باشید اما ظرف چند روز بعد، دیگر هیچ نشانهای از این فعالیت روی بدن شما باقی نمیماند. لیزر به هیچوجه سلامتی شما را در معرض خطر یا حتی ریسک، قرار نمیدهد.
بر خلاف شایعهای که گاهی در فضای مجازی به چشم میخورد، تا امروز در سراسر جهان یک گزارش دقیق از ابتلا به نازایی پس از استفاده از لیزر موهای زائد بدن حتی برای یک نفر، مشاهده نشده است. در واقع در تمام دنیا حتی یک پرونده وجود ندارد که براساس آن بتوان رابطهای بین لیزر موهای ناخواسته و نازایی شناسایی کرد. در نتیجه اگر مسائل علمی را ملاک قرار بدهیم، به لحاظ علمی این امکان وجود ندارد که لیزر به تخمدانها آسیب برساند. از آنجایی که لیزر نمیتواند از لایههای زیرین پوست رد شود، عملاً هیچ احتمالی برای برخورد آن با اندامهای درونی بدن وجود ندارد.
اگر چنین خطری واقعیت داشت، بدون شک لیزر موهای ناخواسته بدن در تمام دنیا به چنین محبوبیت گستردهای دست پیدا نمیکرد و خیلی از افرادی که امروز با خیالی آسوده به سراغ این فرآیند میروند، آن را برای خود در نظر نمیگرفتند و قید این کار را میزدند.
لیزر موهای زائد برای چه کسانی ضرر دارد
- چنانچه فرد متقاضی به لوپوس و برخی از عارضههای حساس به نور مبتلا باشد
- چنانچه فرد در حال مصرف پماد و کرم ماینوکسیدیل باشد
- چنانچه فرد به آکنه، اگزما و برخی بیماریهای پوستی مبتلا باشد
- این شیوه درمانی ممکن است برای افراد مبتلا به کلوئید مناسب نباشد
- افراد باردار بهتر است ناحیه تناسلی و شکم را لیزر نکنند
- افرادی که به تبخال فعال مبتلا هستند
- افراد دارای موهای روشن و کرکی
- افراد دارای پوست تیره
آیا لیزر موهای زائد، برای همه افراد امن است؟
البته که لیزر موهای زائد برای هیچکس خطر بزرگ و نگرانکنندهای به وجود نمیآورد اما به هر حال بهتر است قبل از این فعالیت، با پزشک مشورت کنید و سوابق دارویی و درمانی خود را با او در میان بگذارید. در این صورت مطمئن خواهید شد که گزینه مناسبی برای انجام این فعالیت هستید و هیچ دلیلی برای اضطراب و نگرانی پیش از انجام لیزر ندارید:
- افرادی که مبتلا به دیابت هستند، در صورت انجام لیزر برای رفع موهای زائد، بیشتر از دیگران در معرض ریسک قرار میگیرند چرا که خطر ابتلا به عفونت در این افراد کمی بیشتر از دیگران است.
- همچنین افرادی که به بیماریهای حاد پوستی، عصبی و آلرژیک دچار هستند، ممکن است نتوانند از مزایای لیزر به خوبی بهرهمند شوند و این فعالیت برای آنها مناسب نباشد.
- کسانی که اختلالات هورمونی داشته و یا داروهای هورمونی مصرف میکنند، نمیتوانند به نتیجه خوبی از لیزر موهای زائد برسند زیرا تا زمانی که این مشکل در بدن بوده و یا تا زمانی که این داروها را مصرف میکنید، موهای زائد به رشد خود ادامه خواهند داد.
لیزر موهای زائد در دوران بارداری
اگر چه شواهد روشنی درباره تاثیر منفی لیزر در دوران بارداری وجود ندارد اما به طور کلی به افراد توصیه میشود که در این دوره خاص زمانی، به سراغ فعالیتهای زیبایی نروند. تغییر هورمونها در دوران حاملگی، ممکن است افزایش رشد موهای زائد در بدن را به دنبال داشته باشد. حتی این موها ممکن است در مناطقی رشد کنند که پیش از این هرگز رشد نمیکردند. شاید بعضی از مادران دوست دارند خیلی زود این موها را از بین ببرند و به زیبایی دلخواه برسند اما به آنها توصیه میشود که نه تنها تا پایان دوران بارداری، بلکه تا پایان دوران شیردهی صبر کنند. اما به هر حال در مورد آنها باید کمی بیشتر احتیاط کرد تا کوچکترین ریسکی برای مادر و نوزاد شکل نگیرد.
لیزر موهای زائد در دوران شیردهی
در واقع هیچگونه تداخلی در رابطه با لیزر موهای زائد و دوران شیردهی گزارش نشده است. همچنین لیزر موهای زائد در میزان شیردهی نیز هیچگونه تأثیری نخواهد داشت.
این شیوه اصلاحی و زیبایی بر روی غدد پستانی و کیفیت شیر نیز آسیبی وارد نمیکند. در رابطه با لیزر موهای زائد در دوران شیردهی باید اشاره داشت که:
- لیزرهای استاندارد در هنگام رفع موهای زائد پستان از غدد پستانی عبور نمیکنند. لیزرهای کنونی تنها ۱ الی ۲ میلیمتر از پوست عبور میکنند.
- لیزر هیچگونه تأثیری بر روی هورمونهای مربوط به شیردهی و سایر هورمونها ندارد. این شیوه درمانی به اکسیتوسین و پرولاکتین آسیبی وارد نمیسازد.
- برای جلوگیری از عوارض جانبی، مراجعه به کلینیکهای معتبر میتواند فرد زیبا جو را از نگرانیهای ذکرشده رهایی بخشد.
- لیزر موهای زائد در کلینیکهای مجهز پوست و مو هیچگونه درد ماندگاری را در ناحیه درمان ایجاد نمیکند.
آیا لیزر برای تخمدان ضرر دارد؟
برخی از متقاضیان لیزر موهای زائد با برخی دغدغهها مواجه هستند. برخی از بانوان متقاضی این شیوه درمانی و اصلاحی با این ابهام مواجه هستند که آیا لیزر برای تخمدان ضرر دارد یا خیر.
به طور کلی در نواحی عمومی بدن بانوان انجام لیزر موهای زائد تاثیری بر باروری آنها نخواهد داشت. با این حال در برخی از نقاط بدن برخی ابهامات وجود دارد. به طور مثال، به عقیده بسیاری از پزشکان اعمال لیزر در ناحیه بیکینی ممکن است اقدام مطلوبی تلقی نگردد.
به طور کلی، برای پاسخ بهتر به سوال مطرحشده میبایست به این نکته توجه داشت که امروزه انواع مختلف و مدرنی از دستگاههای لیزر موجود میباشد. هرکدام از این دستگاهها قابلیت تنظیم طول موج در مقیاسهای مختلفی دارند. برخی از متداولترین دستگاههای لیزر عبارتند از:
- لیزر اندینگ
- لیزر دایود
- لیزر الکساندرایت
لیزر موهای زائد و تنبلی تخمدان
یکی از این شایعات تاثیر لیزر بر روی تخمدان است.
بسیاری از مطالعات امروزی بیانگر این مطلب هستند که لیزر ناحیه بیکینی که با دستگاه مناسب و طول موج مناسب اعمال گردد تاثیری بر عملکرد تخمدان نخواهد داشت.
همچنین سابقه و تبحر پزشک مربوطه نیز میتواند از شمار بسیاری از ریسکهای مرتبط با لیزر موهای زائد بکاهد.
موضوع تاثیر لیزر موهای زائد بر روی تخمدان یکی از مسائلی است که پایه علمی ندارد؛ زیرا اشعه لیزر تنها بر روی رنگدانهها و فولیکولهای ریشه مو تاثیرگذار بوده و نفوذ عمیقی بر بدن ایجاد نمیکنند.در راستای اطمینان از این مسئله، موثرترین اقدام مراجعه به تخصصیترین کلینیکهای پوست و مو میباشد.