کاربر گرامی، زمان رزرو نوبت از 9 صبح الی 21 شب می باشد ، عدم پاسخگویی به دلیل تکمیل ظرفیت می باشد ، با تشکر

post1(1)

آشنایی با انواع لیزر پوست

آشنایی با انواع لیزر پوست لیزر ابزار مدرن و جدیدی است که به وسیله پرتوهای نور با طول موج‌ متناسب و متمرکز کاربردهای فراوانی در رفع مشکلات و ضایعات پوستی، جوانسازی و از بین بردن موهای زائد دارد. فواید این متد نوین از جمله اثربخشی بالا، درد کم و عدم آسیب‌رسانی به پوست، توجه علاقه‌مندان […]

آشنایی با انواع لیزر پوست

لیزر ابزار مدرن و جدیدی است که به وسیله پرتوهای نور با طول موج‌ متناسب و متمرکز کاربردهای فراوانی در رفع مشکلات و ضایعات پوستی، جوانسازی و از بین بردن موهای زائد دارد. فواید این متد نوین از جمله اثربخشی بالا، درد کم و عدم آسیب‌رسانی به پوست، توجه علاقه‌مندان به زیبایی را به خود جلب کرده و این روش را به یکی از محبوب ترین متدها، در میان بیماران و پزشکان بدل نموده است. ادامه این بحث به بررسی انواع لیزرهای پوستی و کاربرد آنها در درمان بیماری‌های پوست، همچنبن زیبایی و جوانسازی به وسیله لیزر اختصاص پیدا کرده.

 

انواع دستگاه های لیزر پوست

لیزرها انواع مختلفی دارند که در برطرف کردن موهای زائد، ضایعات پوستی و عروقی، درمان آکنه، جوانسازی ، جراحی و … کاربرد دارند. برخی از انواع لیزهای پوست عبارتند از:

                       انواع دستگاه های لیزر پوست
              انواع دستگاه های لیزر پوست

لیزر کیوسوئیچ

لیزر کیوسوییچ یک لیزر کاملاً پیشرفته و تخصصی است که دارای طول موج های 532 و 1064 نانومتر می‌باشد. این طول موج جهت بهبود موثر انواع لک‌های صورت و بدن، ماه گرفتگی، خال‌های مادرزادی و همچنین پاک کردن تاتو در صورت و بدن به کار می‌رود. این لیزر بیش از یک دهه قدمت دارد. لیزر QS یک تکنیک موثر برای از بین بردن و یا کم رنگ کردن لک‌های پیری می‌باشد. لیزرQ-switch در یک جلسه ملاسما و لک التهابی را بهبود می‌بخشد یا از بین می‌برد.

لیزر فرکشنال CO2

لیزر فرکشنالCO2 تکنیکی غیرجراحی برای جوانسازی پوست است. در روش لیزر فرکشنال CO2، یک پرتو واحد لیزر به پوست تابانده می‌شود و در کسری از ثانیه، هزاران نقطه از پوست را پوشش می‌دهد. لیزر فرکشنال CO2 آسیب‌های ناشی از آفتاب و نیز پیری پوست را رفع می‌کند. این لیزر کلاژن لایه میانی پوست (درم) را هدف قرار می‌دهد. این نوع لیزر به عنوان یک لیزر حد واسط، قادر است روی لایه سطحی و لایه میانی پوست اثر بگذارد.

بخوانید  ممنوعیات هایفو تراپی

لیزر اربیوم

اربیوم با آسیب رساندن به پوست به روش دقیق و کنترل شده، برای تحریک فرآیندهای طبیعی احیاء پوست طراحی شده است. تأثیر این لیزر مانند اکثر روشهای لایه برداری پوست است، اما تفاوت‌هایی بین جزئیات این روشها وجود دارد. در این روش، وقتی سلول‌ها به صورت هدفمند تخریب می‌شوند، گرمای قابل توجهی به بافت‌های اطراف نفوذ نمی‌کند. هر چه گرمای کمتری به پوست برسد یعنی آسیب کمتری در صورت، دست ها، گردن و یا مناطق دیگری که تحت درمان قرار می‌گیرند، ایجاد می‌شود. همچنین ، این لیزر انرژی را در قالب انفجارهای ضربان دار به پوست القا می‌کند.

لیزر آر اف فرکشنال (RF)

لیزر آر اف فرکشنال درصد بهبودی ناشی از فرکشنال رادیو فرکونسی در درمان شل شدگی و افتادگی پوست بیشتر از لیزر فرکشنال است. تفاوت RF فرکشنال با لیزر فرکشنال CO2 در میزان بهبودی اسکارهای آکنه ( جوش ) و اسکارهای جراحی و بخیه سطحی می باشد که در لیزر فرکشنال دی اکسیدکربن بیش از فرکشنال رادیوفرکونسی است. در مورد نوع عمقی این ضایعات (جای جوش و اسکار زخم) معمولاً آر اف فرکشنال اثر بهتری دارد. برای فصول گرم سال و افرادی که پوست سبزه دارند RF بهتر است. برای افرادی که امکان استراحت بعد از درمان را ندارند و می خواهند سریع به سرکار برگردند RF بهتر است. در صورت امکان، ترکیب این دو روش اثر فوق العاده ای در درمان خواهد داشت.

لیزر الکساندرایت

لیزر الکساندریت پیشرفته ترین سیستم واحدی است که توانایی رفع طیف وسیعی از موهای زائد در انواع پوست، همچنین درمان انواع ضایعات پیگمانته و عروقی را دارد. برخی از کاربردهای لیزر الکساندریت عبارت است از:

  • رفع ضایعات اپیدرمال رنگدانه
  • درمان آسیب‌های پوستی ناشی از آفتاب
  • رفع لکه‌های پوست
  • درمان کک و مک
  • درمان ناهنجاری‌های عروقی
  • درمان وریدهای عنکبوتی
  • درمان تلانژکتازی در صورت و پاها
  • درمان قارچ ناخن
بخوانید  فواید پاکسازی پوست صورت با دستگاه

لیزر دایود

لیزرهای دایود یکی از کارآمدترین منابع نوری هستند که تاکنون ساخته شده‌اند. اسن لیزرها به علت ساختاری مجتمع تر و سبک تر نسبت به لیزرهایی که بر پایه تحریک فلاش لامپ کار می‌کنند ، به جهت مقاصد کلینیکی بسیار مناسب تر می باشند. ظهور لیزرهای دایود یک تغییر و تحول عمده در بین سیستم‌های رفع موهای زائد بر پایه نور می‌باشد. لیزرهای دایود رفع موهای زائد موجود به صورت پالسی و با طول موج های 800 یا 810 نانومتر می باشند.

جذب این طول موج در ملانین تا حدی کمتر از لیزرهای الکساندریت و یاقوت و بیشتر از Nd: YAG ، IPLها می‌باشد ، ولیکن آنها می‌توانند در عمق بیشتری از درم نفوذ کنند و میزان بیشتری در فولیکول مو جذب گردند و متعاقباً اثر حرارتی و نابود کنندگی بیشتری را در مرکز فولیکول و سلولهای بنیادی رشد مو، نسبت به الکساندریت و یاقوت ایجاد نمایند.

لیزر Nd- YAG

دستگاه لیزر Nd:YAG به صورت گسترده در درمان‌ برخی از مشکلات و کنترل بسیاری از بیماری‌های پوستی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از کاربردهای رایج این دستگاه می‌توان به درمان واریس و مشکلات مربوط به عروق در صورت و پا، رفع لکه‌های قهوه‌ای مربوط به پیری پوست، لک صورت و رفع دائمی موهای زائد اشاره کرد. لیزر Nd:YAG در کنار تمام ویژگی‌های درمانی مثبت، می‌تواند به صورت کلی روی کاهش چین و چروک پوست نیز تأثیر بسیار مثبتی داشته باشد.

 

مزایای استفاده از لیزرهای پوست

امروزه با پیشرفت‌های چشمگیر تکنولوژی لیزر، مواجهه با عوارضی که بیماران قبلاً با آنها روبرو بودند به حداقل رسیده است. روشهای لیزی که در ابتدای ابداع این روش مورد استفاده قرار می‌گرفت، به دلیل نواقصی که با آن هماره بود، در کنار فواید، آسیب‌های فراوانی هم برای فرد در پی داشت. روشهای دائمی لیزر پوست در عصر حاضر با موفقیت‌های چشمگیری روبرو هستند. برخی از مزایای استفاده از لیزرهای مدرن امروزی عبارتند از:

  • قابلیت کاربرد در نقاط مختلف صورت و بدن است.
  • حداقل احساس درد در استفاده از لیزر، نسبت به روشهای دیگر درمانی پیش بینی می‌شود.
  • با وجود اینکه در برخی موارد استفاده از لیزر نتایج آنی جراحی را ندارد ولی با حداقل عوارض در مدت زمان معینی بهترین نتایج را در بر دارد.
بخوانید  لیزر موهای زائد پا با الکساندرایت کندلا

انواع لیزر پوست

فهرست مطالب
مطالب بیشتر